Winterkwartier

agnovaconcepts heeft aan de wieg gestaan van het duurzame winterfestival Winterkwartier. In 2010 maakte Winterkwartier een verrassende entree in Amersfoort.

In de Tussenruimte was toen provisorisch een tracé voor skelters uitgezet. Het succes ervan leidde er toe dat de initiatiefnemers van de vereniging Wagenspeelplaats het concept verder hebben uitgewerkt. De Verkeerstuin is dan ook de grootste en gratis attractie van Winterkwartier. Inmiddels is het Winterkwartier uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend meerdaags festival met per dag meer dan 1000 bezoekers. Kinderen worden spelenderwijs in contact gebracht met thema’s als recycling en energiebesparing. Daarnaast is er ieder jaar een rijk gevuld programma waarin cultuur, vermaak en ontspanning elkaar aanvullen. Afgelopen editie (december 2012) maakten optredens van Compagnie with Balls (o.a. van de Parade), PassiePost (o.a. van Oerol), de Cliniclowns, Atelier 37c  (bekend van o.a. Dogtroep) en Holland Opera deel uit van het programma.

De traditionele aanwijzing ‘Mooist versierde huis Soesterkwartier’ vindt ieder jaar met de steun van de winkeliersvereniging Soesterkwartier (WAS) plaats.

www.winterkwartier.nl